Enkel glas

Enkel glas

Enkel glas wordt gemaakt door het verhitten van (gerecycled ) glas. Het gesmolten glas wordt dan over een bad van tin gegoten en langzaam afgekoeld . Er ontstaat dan een  vlakke glasplaat ( floatglas ).

Floatglas heeft enkele kenmerken:2016-01-08 15.20.55

  • geschikt voor vele soorten bewerkingen zoals facet slijpen, scherpaf slijpen
  • verschillende diktes. 4mm is het meest gebruikte dikte
  • goed licht doorlatend

Zo zijn er nog meer soorten glas zoals gelaagd, gehard en gefigureerd floatglas maar daarover later in een ander blog meer.

Floatglas laat zich goed snijden. Wij hebben glas op voorraad van platen met de afmeting van 100×200 cm en kunnen dus altijd de gewenste afmetingen snijden. Grotere afmetingen bestellen we dan op maat bij de glashandel.

Het snijden van glas is niet zo moeilijk als je de juiste gereedschappen maar hebt. Het belangrijkste is een vlakke tafel waar de te snijden plaat oppast. Verder heb je nodig een rolmaat, glassnijder en een winkelhaak. Eventueel terpentine en een kwastje.

 

Zelf snij ik het glas met een snijstok. Deze staat ingesteld op de juiste afstand. Maak wel de snee in 1 keer zonder de glassnijder van het glas te halen want dan kun je de glas beter breken.

Zie hieronder onze video glassnijden.

Als je het zelf niet kunt of durft kunnen wij alle maten voor u snijden.

 

TIP: voor het snijden met een kwastje gedompeld in terpentine over het glas gaan. Het wieltje van de glassnijder loopt veel beter.

 

 

FB

 

 

 

Delen