Fotovliesbehang

Fotovliesbehang

Waar in het verleden wanden werden afgewerkt met klassiek behang (zoals het te vinden is in de behangboeken ) doen we dat nu veelal op een andere manier.
Na het klassieke behang was de trend om glasvezelbehang te plakken. Dit is een kwestie van aanbrengen en vervolgens oversauzen in de gewenste kleur. Dit werd in het begin veel gedaan in ziekenhuizen en kantoren ed.

Nu zijn we beland in een fase waarbij alle wanden strak en egaal moeten zijn. Om de grote oppervlaktes te breken en meer sfeerbeleving te krijgen plakken wij steeds vaker fotobehang.
Fotobehang is een foto die op grote wordt gebracht en op vliesbehang wordt geprint. De afmeting is door de klant zelf te bepalen. Fotovliesbehang wordt bij voorkeur aangebracht op kalkachtige ondergronden ( vers gestucte muren ) omdat het met een speciale lijm moet worden aangebracht.
De lijm die wij gebruiken is Roll-on lijm. Deze lijm wordt aangelengd met water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de lijm op de goede dikte is lijmen we de muren in en kunnen we de banen fotovliesbehang naadloos tegen elkaar aan worden geplakt.

Delen