Nieuwe kwasten.

Nieuwe kwasten.

Nieuwe kwasten.

Kies altijd een kwast die afgestemd is op het verfsysteem. Bij water gedragen verven zijn er andere kwasten nodig dan bij terpentine verdunbare ( synthetische ) verven. Water gedragen kwasten bevatten kunststofvezels tussen de haren en de terpentine kwasten zijn van 100% varkenshaar

Als leek die een klein schilderklusje heeft is het aan te raden om de nieuwe kwast eerst goed over een stuk schuurpapier te halen om de loszittende haren te verwijderen.

Als je begint te schilderen gebruik deze dan eerst met de grondverf en later wordt het een mooie lakkwast.  Zo doen wij dat ook in ons bedrijf waar elke schilder zijn eigen kwasten heeft en gebuikt.

Na het schilderwerk de kwast tot aan de steel in het water zetten als je in de week erna nog gaat schilderen. Wil je de kwast langer bewaren dan kun je deze uitspoelen in terpentine en wegzetten in gekookte lijnolie. Water gedragen kwasten kunnen worden uitgespoeld met handwarm water en zeep.  Deze kunnen zo weg worden gelegd voor een volgende keer.

2015-01-09 11.34.25

Tip van de vakman:

Gebruik nooit een te kleine kwast want de kans op strepen is dan groter.

 


 

 

 

 

Delen